« Home | 3D Architectural Renderings » | Haydarpaşaport » | Angels and Devils » | Sadece Yaşam Alanı mı ? » | Atilla Kuzu ve Tasarım Üzerine Bir Söyleşisi » | Google'da yoksan , yoksun !! » | O Hikayedeki Mal Benim » | İç Mimarlık Öğrencisi Olduğunuz Nerden Anlaşılır? » 

29 Mart 2006 

Dünyanın En İyi 5 Yeni Binası

Mimarlık eleştirmenlerinden C. C. Sullivan, birikimini kullanarak dünyanın en iyi 5 binasını belirledi .
Yazar olan Sullivan, mimarlık, tasarım ve bina teknolojisi konularında bilirkişilik yapan bir uzman.
Daha önce Architecture and Building Design & Construction Dergisi’nde editörlük ve genel yayın yönetmenliği yapan Sullivan’ın, SD Space Design (Tokyo), Architectural Review (Londra) ve Progressive Architecture dergilerinde de yazıları yayınlandı.
Bundan önce Yale’de mimarlık okuyan Sullivan New York, Madrid ve Hartford’daki mimarlarla da çalıştı.

1. En İyi Kamu Binası
İskoçya Parlamento Binası (Holyrood)
Edinburgh, İskoçya
Mimar: Enric Miralles (EMBT/RMJM)

Geçtiğimiz yılın süper yapılarından biri. Her on yılda bir karşımıza çıkamayacak bir örnek. Organik bir eşyayı referans alan biçimsel tasarımı kreatif bir mekan oluşturmanın doğal bir yetenek olduğunu kanıtlıyor


2. En İyi Müze
De Young Müzesi, San Francisco ve Walker Arts Center Expansion
Minneapolis
Mimar: Herzog & de Meuron

Proje, eşsiz paralellere sahip: 70 milyon Dolar’a malolan eğri küp, Walker’ı, Aluminyum ile buruşturuyor, de Young ise üzerine kabartma yapılan bakır ve delinmiş kabuk altında sıkışıyor. İki binanın kütlesi de ışık, avlu ve teraslarla kesiliyor ve arsa ile doğanın formuna uyum sağlıyor.




3. En İyi Kule
Agbar Kulesi
Barcelona
Mimar: Jean Nouvel

Mimar, 142 metre yüksekliğe sahip kuleyi iki kabukla kaplamış; gökyüzü mavisi, yeşil ve gri renklerde parlatılmış Alüminyum’u 60.000 levhadan oluşan düz ve buzlu camla kaplamış. Bunun etkisi de 4.500 pencereye sahip servis şaftını, birbirine geçmiş 40 renge boyanarak görünmez hale gelmesiyle ortaya çıkıyor. Binanın içindeki ikinci silindir, asansör ve merdivenleri kapatıyor. Gaudinin ünlü katedrali gibi bu bina da tamamlanmasının 6 yılı bulmasından ötürü destansı bir iş olarak tanımlanıyor.


4. En İyi Fabrika
BMW Merkez Binası
Leipzig, Almanya
Mimar: Zaha Hadid

Hadid, Leipzig’deki BMW Merkez Binası’nda, forma modern otomatik imalatın hareketini katıyor. Çok çeşitli arabaların toplandığı binaların birleşiminde üretim çizgileri yer alıyor. Sinir sisteminin merkezini oluşturan bu bölüm fikirlerin, insanların ve bileşenlerin BMW kompleksindeki akışını yansıtıyor. Sonuç şaşırtıcı oluyor...


5. En İyi Hükümet Binası
Caltrans District 7 Headquarters
Los Angeles
Mimar: Thom Mayne / Morphosis

Mayne’in birçok projesi gibi teknik özellikleri açısından son derece karmaşık ve köklerini hatırlatan bir bina... Örneğin 13 kat, hava koşullarına göre açılıp kapanan hareketli Alüminyum ve cam kaplamalı L şeklindeki strüktürü ile adeta bir spor karşılaşması sunuyor.

I only know the building in Barcelona, the nº3!!
;)

this constructions are the best buildings in the world . Agbar tower is third in this building ;)

Yorum Gönder

Kişisel

  • M!ЯΛC
  • QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT....
Profile
Email Yolla

Uğramazsam Olmaz

CURRENT MOON
moon info

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
image hosted by ImageVenue.com
Powered by M!ЯΛC

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
  • BiteFight

  • php hit counter

    Image Hosted by ImageShack.us