30 Nisan 2006 

Kitap Okumadan Yapamıyorsanız

27 Nisan 2006 

Şık Kitaplık Tasarımları

Antonio Citterio'nun B&B Italia için tasarladığı ''Domus'' sistem, arka paneliyle birlikte ya da duvara monte edilerek kullanılabiliyor. Arka panel naturel meşe, gri meşe ve kahverengi meşe olarak üç seçenekli. ''Domus''un ahşap ve lake renklerinde kapaklı/kapaksız, farklı ebatta kütüphane ve çekmece üniteleri ile CD'lik gibi aksesuarları bulunuyor. ''Domus06'', 4.80 cm ahşap platform üzerine cam kayar kapaklı 1.60 cm'lik lake büfe ve 1.20 cm'lik lake kitaplık ünitesiyle: 9300 Euro+KDV, Mozaik.



Şefik Kabaş'ın tasarımı olan ''Minus'' kütüphane, ''Design LESS'' serisinden bir parça. Rafları farklı kompozisyonlarda kullanılan ürün paslanmaz çelikten özel olarak tasarlanan aydınlatması ile oldukça yalın hatlara sahip. Kütüphanenin ölçüsü 240 x 35 x h.216 cm. Abanoz seçeneği için: 3960 Euro+KDV, Artepe.










Mimar Eren Yorulmazer'in tek renkte -siyah- düzenlediği Ulus'taki kendi evinde kütüphane de tüm diğer mobilyalar gibi siyah ve parlak lake malzemeden. Duvara gömülen dolaplar, hem renk hem malzeme uyumundan ötürü, duvarın devamı gibi algılanıyor. Kütüphaneye dair görünür ipucu, renkli kitap ciltlerine ait. Işıklandırma, kitapların yerleştirildiği nişlerin içine gizlenmiş.






''UUR'' adlı duvar ünitesinin, arka panel ve camlı modülünün renk alternatifleri evin duvarına uygulanan renk kartelasından seçilebiliyor. Panel üstünde bulunan ışıklı raflar, tek bir dokunuşla açılabilen 270 cm ve 180 cm'lik çekmeceler ve özel ray sistemi kullanım kolaylığı sağlıyor. UUR duvar ünitesi modüler bir sistem. Komple set: 1.840.000.000 TL, Adnan Serbest Mobilya.


Aziz Sarıyer'in tasarımı yaptığı ''Face'', fiberglas üzerine lake kaplama. Dört taraftan kullanılabilen ürünün iki farklı alternatifi var. Tekerlekli ''Face'' ünitelerinin pek çok farklı rengi olabiliyor: 1440 Euro+KDV, Derin.


















Kartell firması için Ron Arad tasarımı ''Bookworm'' iki farklı kompozisyona sahip: 391-594 Euro, Mood.

26 Nisan 2006 

Emirates Palace

18 Nisan 2006 

Yeditepe Üniversitesi’nden Strüktür Yarışması

Yeditepe Üniversitesi, geçtiğimiz yıl genç yaşta yaşama veda eden mimar V. Atilla Öven’in anısını yaşatmak, hem de taşıdığı çok yönlü renkli ruhu, yeni yetişen meslek adaylarına aşılamak için bir öğrenci yarışması düzenledi.
V. Atilla Öven Strüktür Yarışması (VAÖS2006) ’nın, yapı bilgisine ek olarak, ‘yapısal tasarım’ın -yeni olanakların ve malzemelerin katılımı ile- gün geçtikçe önem kazanmakta olduğu günümüzde, bir boşluğu doldurması bekleniyor.

KONU
Bu yılın konusu hafif çeliği kullanarak özgün ve yenilikçi bir tasarım gerçekleştirmek. Meydan, park ve fuar girişleri gibi çeşitli kentsel mekanlara yerleştirilmeye uygun, danışma bürosu, büfe v.b. gibi işlevlendirilebilecek çok amaçlı, max. 10m2’lik bir ünite ile 40-50 kişinin oturmasına imkan verebilecek yaklaşık 100 m2’lik yarı-açık bir platformun tasarlanması istenmekte. Strüktür çözümünde, hafif çelik kullanımının ağırlıkta olduğu karma sistemler önerilebilir. Esneklik ve büyüyebilirlik, konunun temel kavramları.

ÖDÜLLER:
1. Ödül 1500 YTL
2. Ödül 1000 YTL
3. Ödül 750 YTL

Yapı Endüstri Merkezi özel ödülü: 3 adet
(bu ödüller ilk üç ödül sahibine verilebileceği gibi, bunlar dışındaki 3 ayrı katılımcıya da verilebilir.)

YARIŞMA TAKVİMİ:
* Sorular için son gün: 12 Nisan 2006
* Son Kayıt Tarihi : 2 Mayıs 2006
* Proje Teslim Tarihi: 8 Mayıs 2006, saat: 17.00
* Sonuçların Açıklanması: 16 Mayıs 2006
* Ödül töreni ve Kolokyum: 17 Mayıs 2006, saat: 16.00 Yeditepe Üniversitesi, Kayışdağı Kampüsü

 

TribünBank

 

Farklı Aydınlatma Elemanları

image hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.comimage hosting by imagevenue.com

Kişisel

  • M!ЯΛC
  • QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT....
Profile
Email Yolla

Uğramazsam Olmaz

CURRENT MOON
moon info

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
image hosted by ImageVenue.com
Powered by M!ЯΛC

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
  • BiteFight

  • php hit counter

    Image Hosted by ImageShack.us